KANTARION- MACERAT GOSPINE TRAVE

 

 

Ulje gospine trave bogato je hipericinom, taninima i flavonoidima koji djeluju protuupalno i pomažu epitelizaciju kože.

Kantarionovo ulje od davnina je poznato kao ulje koje se nanosi na iritiranu i oštečenu kožu 

Kemijsko – farmakopejski sastav:

Željezo, razni tanini, (najviše katehinskog), eterična ulja, smola, antocijan, hypericin – crvena boja, karotin, holin, vitamin C (u svježoj biljci oko 30%), flavonske heterozide, i neke alkaloide u tragovima.

Kantarion ili ulje gospine trave jedan je od osnovnih preparata domaće kućne ljekarne. Cijenjeno je u narodu od davnina, kao antivirusni, antibakterijski i antimikobni lijek kojim se tretiraju u prvom redu problemi s kožom - rane, opekline, porezotine, čirevi, akne, ožiljci, ali i proširene vene, hemoroidi, reuma, upale živaca i mišića.

Drugo važno djelovanje gospine trave je ono "žensko" - ona pomaže kod upale jajnika, cista, gljivica, a čaj gospine trave regulira hormone i tjera tjeskobu.

citat  člnaka Koval s linka o gospinoj travi  http://www.koval.hr/blogeky/ljekovite%20biljke/kantarion.html

 

Kantarionovo ulje usprkos svim blagodatima ima jednu karakteristiku zbog koje prilikom upotrebe na koži treba bit vrlo oprezan, naime, ono je foto toksično i ne preporučuje se nanositi na dio tijela koji se izlaže sunčevom svijetlu kako bi se izbjegle promjene na koži u obliku smeđih fleka. Najbolje ga je nanositi na kožu navečer ili  ukoliko već morate izaći na sunčevo svjetlo, taj dio tijela prekriti odjećom.

50 ml pakiranje =40,00 kn

100 ml = 65,00 kn 

 

KANTARION- MACERAT GOSPINE TRAVE
Na skladištu Macerat gospine trave-kantarion
Kn40.00

Comments powered by CComment

enfrdeitptrues
© 2015 Bakina riznica zdravlja. All Rights Reserved.by ©Ludvig

bakinariznicazdravlja.com/ koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati na linku. Nastavkom pregleda web stranice bakinariznicazdravlja.com/ slažete se s korištenjem kolačića, Za nastavak pregleda i korištenja web stranice bakinariznicazdravlja.com/ kliknite na gumb O kolačićima